Уметникот Страхил Петровски со изложба во Њујорк

Македонскиот уметник Страхил Петровски на 5 јануари 2020 година, гостува во Gallery MC во Њујорк, САД, каде што ќе се претстави со својот мултидисциплинарен

Read more

Мултимедијален проект на Михаела Јовановска со Вероника Камчевска во Њујорк

Уметничка изложба на Михаела Јовановска во соработка со Вероника Камчевска – видео арт… ½ Состојбата е мултимедијален проект поврзан со истражување на тема родовата

Read more

Крсте Роџевски со својот бенд од Њујорк на годинешниот Офф-фест

Македонскиот композитор, гитарист и пејач со кадифен глас Крсте Роџевски, кој повеќе од дваесет години живее и работи во Њујорк, ќе одржи ексклузивен концерт

Read more

Концертна промоција на Четкар во Њујорк и нова веб-страница

На 30 Март, Сабота, Владимир Четкар ќе одржи концертна промоција на новиот студиски албум ‘Going Home‘ во Менхетен, Њујорк во популарниот музички клуб DROM.

Read more

Метрополитен музеј во Њујорк со рекордни 7,36 милиони посетители во 2018 година

Најголемиот американски музеј, Метрополитен во Њујорк, кој има три локации во градoт, во 2018 година го посетиле вкупно 7.360.000, што е рекорд за една

Read more

Изложба на Роберт Цветковски во „Gallery MC” во Њујорк

Триесетта самостојна изложба на реномираниот академски сликар од Крива Паланка, Роберт Цветковски на 10 јануари 2019 година во “Gallery MC”, Њујорк, САД. Во досегашниот

Read more

Манекенката Наташа Апонте истовремено повикала 150 момчиња на состанок

Манекенката Наташа Апонте од Њујорк последниве неколку месеци преку социјалната мрежа Тиндер се допишувала со повеќе од 150 мажи, па договорила средба со сите

Read more

„Hip Hop Made in Macedonia“ во Њујорк

Презентација на три книги, изложба на кавери на македонски артисти, проекција на документариот филм „Сложувалка“, настап во живо на групата „Клан Исток“, како и

Read more

Македонскиот културен центар во Њујорк со богата годишна програма

Македонскиот културен центар во Њујорк, САД познат уште и како Gallery MC традиционално е дел од годишната програма за остварување на национален интерес во културата на

Read more

Славица Јанешлиева во Њујорк во организација на НГМ

Во организација на НУ Национална галерија на Македонија, во Македонскиот културен центар во Њујорк, на 27 октомври 2011 година (четврток), со почеток во 18:00

Read more