Уметникот Страхил Петровски со изложба во Њујорк

Македонскиот уметник Страхил Петровски на 5 јануари 2020 година, гостува во Gallery MC во Њујорк, САД, каде што ќе се претстави со својот мултидисциплинарен

Read more

Мултимедијален проект на Михаела Јовановска со Вероника Камчевска во Њујорк

Уметничка изложба на Михаела Јовановска во соработка со Вероника Камчевска – видео арт… ½ Состојбата е мултимедијален проект поврзан со истражување на тема родовата

Read more

Изложба на Роберт Цветковски во „Gallery MC” во Њујорк

Триесетта самостојна изложба на реномираниот академски сликар од Крива Паланка, Роберт Цветковски на 10 јануари 2019 година во “Gallery MC”, Њујорк, САД. Во досегашниот

Read more