Изложбата „ГРАНИЦИ“ на Шќипе Мехмети и Дита Старова Ќерими во Галерија Gentinetta во Цирих

Изложбата „ГРАНИЦИ“ на Шќипе Мехмети и Дита Старова Ќерими во Галерија Gentinetta во Цирих, во Швајцарија, ќе биде изложена од 21 ноември – 4

Read more

Изложба „Граници“ на Дита Старова Ќерими и Шкипе Мехмети во галерија КО-РА

Изложбата на двете уметници (Дита Старова Ќерими и Шкипе Мехмети) ќе биде поставена во галеријата „КО-РА“ во ЈУ Дом на култура „Кочо Рацин“ -Скопје

Read more

Самостојна изложба на Дита Старова Ќерими во КИЦ

Од денес (среда, 9 декември) па се до 22 декември 2020 година во Културно-информативниот центар – Скопје, ќе биде поставена изложба на слики на

Read more

Дита Старова Ќерими добитник на наградата „13 НОЕМВРИ“

Директорoт на Националната галерија на Македонија, д-р Дита Старова Ќерими е еден од добитниците на наградата „13 Ноември“ . Таа наградата ја добива за

Read more

Дита Старова Ќерими: Mоја интенција е НГМ да биде современа меѓународно етаблирана институција

Дита Старова Ќерими е ликовен уметник и универзитетски професор, која како директор на Националната галерија на Македонија е речиси една година. За овој период

Read more