„Глембаеви, уште една Легенда“ во Загреб на Еуроказ

Театарот „Војдан Чернодрински“ со „Глембаеви, уште една легенда“ од 18 до 22 ноември гостува во Загреб, каде пред загребската публика трипати ќе ја изведе

Read more

На денешен ден: Роден е Ордан Петлевски

На денешен ден е роден Ордан Петлевски (Прилеп, 24 август 1930 – Загреб, 22 јануари 1997), македонски сликар. Една од клучните фигури на современата

Read more

Изложбата „Црн петел, црвена кокошка“ во Загреб

Изложба „Црн петел, црвена кокошка: култови на плодноста, обреди, обичаи и верувања” со која Музејот на Македонија гостува во Етнографскиот музеј во Загреб, Хрватска.

Read more

Дедо Таљат си гази по модните писти со 82 години

Интернет сензацијата дедо Тони или Таљат Селмани, повторно е во центар на случувањата, овој пат на модната писта. Evo ga, pi*da mu materina! pic.twitter.com/bm3MGQeRvT

Read more

Популарноста на загрепскиот дедо од Вруток не запира, доби и микс песна

Тони, или Таљат Селмани, роден во гостиварски Вруток, изминатите недела дена е интренет сензација со својата притика кон пензионерите, за кои вели дека се

Read more

Дедото кој порачуваше да вежбате е од Македонија, од село Вруток

Деновиве целиот Балкан зборува за 82 годишниот дедо од Загреб кој ги нападна пензионерите и останатите кои се жалат за своето здравје и епидемија

Read more

Се збратимија Скопје и Загреб

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, и Градоначалникот на Град Загреб, Милан Бандиќ, денеска (вторник, 20.12.2011 година) во Загреб (Хрватска) ја потпишаа Повелбата за

Read more