Промоција на книгата „Светлината на убавината и уметноста“ на Мимоза Рајл

Културно-Информативен Центар – Скопје, ве кани на промоција на книгата “Светлината на убавината и уметноста”, од Мимоза Рајл, на ден, 11.06.2021 (петок), почеток во 19:00, во паркот пред КИЦ-Скопје (со неопходната дистанца меѓу присутните и заштитни маски).

Книгата ќе ја промовираат Јордан Плевнеш, Атанас Вангелов, Гоце Ристовски и Вангел Божиновски.
Музичка оперска изведба,Ева Живковска
Драмски перформанс “Каде е љубовта” во изведба на Васил Зафирчев и Димитрина Мицковска, драматизација Огнен Неделковски
Музички рецитал и пијано, Дарко Мариновски и Јасна Аврамовска
Музичка изведба,Огнен Здравковски и Александар Здравков

You May Also Like