Концерт на Музичка младина на Македонија во Салон 19 19

Вечерва, (27.11.2023, понеделник), во Културно информативниот центар – Салон 19:19 ќе се одржи концерт на Музичка младина на Македонија, со почеток во 19:19 часот.

Read more

Учениците од средното училиште „Лазар Личеноски“ организираат изложба инспирирана од пандемијата

Учениците од ДСУЛУД ,,Лазар Личеновски” – Скопје организираат интерактивна изложба, инспирирана од последиците на пандемијата. Таа ќе биде отворена за посетителите од 26 февруари во

Read more

Филмови за ’68: Половина Век од Полов(н)ата Револуција

Кинотеката на Македонија во соработка со Амбасадата на Република Чешка во Македонија, Чешкиот центар во Софија и Македонската Радио и Телевизија ја канат скопската

Read more

„ПРИВАТНО | ЈАВНО правење простор – заземање простор“

Настанот „ПРИВАТНО | ЈАВНО правење простор -> заземање простор“ кој што ќе се одржи од 9 до 12 јуни на различни локации низ Скопје.

Read more

IV Младински пролетен салон од утре во Мала станица

На 6 мај 2011 година (петок), во 20 часот, во Мултимедијалниот центар Мала станица, во организација на Националната галерија на Македонија, ќе се отвори

Read more