Изложба „Деструкција/Оган“ на Исмет Рамиќевиќ во Истанбул

Утре вечер, 17.11.2023 (петок), со почеток во 18 часот, во Македонскиот Културен Центар во Истанбул, ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот скулптор и

Read more

Беди Ибрахим со изложба во КИЦ Истанбул

На 30 декември 2022 година (среда) во Културно информативниот центар на Македонија во Истанбул, Турција во 19 часот ќе биде отворена изложбата на Беди

Read more

Истанбул – светски културен центар за 2012

Британската фирма „Најт френк“ која го спроведе истражувањето „Извештај за културата во светот“ за 2012 година, објави дека главниот град на Турција – Истанбул

Read more

Ансамблот „Јонче Христовски“ награден во Турција

Ансамблот за народни песни и игри „Јонче Христовски“ – Скопје на Меѓународниот фолклорен фестивал “Sisli culture and art festival” кој што се одржа од

Read more