Комеморација по повод смртта на акад. Луан Старова во МАНУ

По повод смртта на акад. Луан Старова, Македонската академија на науките и уметностите, Друштвото на писателите на Македонија и Катедрата за романски јазици и

Read more

IN MEMORIAM: Почина академик Луан Старова

Денес (24 февруари 2022 година), во Скопје почина академик Луан Старова, на 81 годишна возраст. Акад. Луан Старова е роден на 14 август 1941

Read more

Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ – Софија

Денес, 24 Октомври 2019 година, од 18:30 часот во Културно-информативниот центар на Р.С.Македонија во Софија, ќе се одржи промоција на бугарското издание на книгата

Read more

Промоција на преводи на романи на академик Луан Старова на хрватски јазик

Во свечената сала на МАНУ на 9 мај 2019 година, со почеток во 12:00 часот ќе се одржи промоција на четири романи објавени на

Read more

Македонската литература ќе се преведува на повеќе странски јазици

Дела од академик Луан Старова, Ермис Лафазановски и Саво Костадиновски се првите дела што ќе се преведат во рамки на Конкурсот за финансирање преводи

Read more

Претставување на „Балканска сага“ од Луан Старова во МАНУ

Денеска (15 мај, среда) во 12:00 часот во организацијата на МАНУ и Фондацијата Трифун Костовски ќе биде претставено најновото издание „Балканска сага – француска

Read more