Изложба „Интеграција на идентитети“ во Мала станица

Во Националната галерија, објект Мултимедијален центар „Мала станица“ на 26 Jули 2019 (петок) со почеток од 20.00 часот, ќе биде отворена изложбата „Интеграција на

Read more

Соло концерт „Магична барокна вечер“ на Наташа Диденко

Виолинистката Наташа Диденко вечерва (6 ноември) ќе одржи соло концерт „Магична барокна вечер“ во Културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија. На програмата се музички композиции

Read more

Концерт на „Камерно дуо“ во КИЦ во Софија

Пијанистката Арјана Куриу-Груби и виолистот Блерим Груби, членови на „Камерно дуо“, вечерва (вторник, 9 октомври) од 18:30 часот ќе одржат концерт во Културно-информативниот центар

Read more

Изложба на Станко Ѓорѓиев во Софија

Во организација на Националната галерија на Македонија, во Културно информативниот центар на РМ во Софија, Бугарија, утре (16 јули 2013 година, вторник) во 18:30

Read more

Книжевен портрет на Михаил Ренџов во КИЦ Софија

Вечерва (петок, 26 април) во просториите на Културно-информативниот Центар на Република Македонија во Софија, ќе биде претставен книжевниот портрет на Михаил Ренџов, со почеток

Read more

Елена Героска изложува во македонскиот КИЦ во Софија

Вечерва (четврток, 14 Март) во Културно-информативниот Центар на Република Македонија во Софија, со почеток во 18:30 часот, ќе биде отворена изложбата на фотографии од

Read more

„Вевчански видувања“ во македонскиот КИЦ во Софија

Синоќа (21 Февруари , четврток) во просториите на Културно-информативниот Центар на Република Македонија во Софија, беше отворена ретроспективна изложба на Меѓународната ликовна колонија “Вевчански

Read more

Изложба на стара кратовска архитектура во КИЦ Софија

Вечерва (четврток, 15 ноември) со почеток во 18:30 часот, ќе биде отворена ретроспективната изложба на старата кратовска архитектура,претставена преку цртежи и слики на деца,

Read more

Промовирани литературните преводи остварени преку Програмата „Култура 2007-2013“ на ЕУ во Софија

Во организација на Културно-информативниот Центар на Македонија во Бугарија и Културно-контактните точки на Македонија и Бугарија, вчера (вторник, 11 јуни 2012 година) во салата

Read more

Етно концерт на Ансамблот „Стефче Стојковски“ во КИЦ Софија

Културно – информативниот центар на Република Македонија во Софија со поддршка на Министерството за култура, реализира изложба на автентични носии и традиционални инструменти,како и

Read more