Трибини покрај одбојкарското игралиште во Градскиот парк

Град Скопје интензивно работи на функционалното заокружување на Градската плажа Парк. Изминативе денови екипи на Градот почнаа да градат трибина за одбојкарското игралиште. Изградбата

Read more

Започна „Скопско лето 2011“

Вчера вечер, во Музејот на современа уметност , со групната изложба насловена како „Балканска трилогија – Сакај го или остави го“ (LOVE IT OR

Read more

Манифестација „Денови на Крале Марко 2011“

Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, на 21.05.2011 година (сабота), со почеток во 11:00 часот, свечено ќе ја отвори традиционалната манифестација „Денови на Крале

Read more

Реконструиран „Мостот на Револуцијата“

Градот Скопје успешно го заврши проектот за реконструкција на  „Мостот на Револуцијата“, што ги поврзува булеварите Кочо Рацин и Крсте Мисирков.  Градоначалникот на Град

Read more

Последни подготовки пред престојниот Скопски маратон

Утре (петок), 06.05.2011 година, во 11 часот, во Салата за состаноци на кабинетот на градоначалникот на Град Скопје, ќе се одржи конференција за медиуми

Read more

Велигденски концерт на хорот Св.Злата Мегленска

Женскиот камерен хор „Света Злата Мегленска“ – Скопје, за прв пат во православната соборна црква “Пресвета Богородица”,

Read more

Обновени чешмите во Градскиот парк

Екипите на Град Скопје ја завршија изградбата на четирите стилизирани чешми за вода во првиот дел од Градскиот парк. Чешмите се направени од испрано

Read more

Продолжена пешачката патека во кањонот на Матка

Реконструкција на пешачката патека во кањонот Матка, од црквата „Свети  Андреа“ до месноста Висок рид, е проекти кој го реализира Град Скопје.

Read more

Редовни информации за квалитетот на воздухот во Скопје

На веб страницата на Град Скопје, www.skopje.gov.mk, граѓаните можат редовно да се информираат за квалитетот на воздухот во градот.

Read more

Денот на пролетта ќе се одбележи во Зоо Скопје

Градот Скопје Ве поканува на традиционалното одбележување на Денот на пролетта и на екологијата

Read more