Скопската зоолошка ја промовира жирафата во понеделник

Во понеделник (03.09.2012 година),во Зоолошката градина ќе се одржи мала пригодна забава по повод пуштањето во употреба на новоизграденото живеалиште за жирафа – донација

Read more

Започна изградбата на живеалиштата за слон и жирафа

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, го означи почетокот на градежните работи на новите живеалишта за слон и за жирафа. -Новите живеалишта за слонот

Read more

Ќе се гради живеалиште за слон и жирафа

Камен – темелникот на новите живеалишта за слон и за жирафа, ќе биде поставен в недела, на 20 март 2011 година

Read more