Манастирот во Матка се подготовува за празникот Голема Богородица

Во недела на 28 август православните христијани го одбележуваат празникот Успение на Пресвета Богородица во народот познат како Голема Богородица. Во манастирот Успение на

Read more

Лауреатот на Струшките вечери Вали Сероте на поетски митинг на Матка

Денеска (вторник, 28.08.2012 година) во кањонот Матка во Скопје, се одржа традиционалниот поетски митинг на учесниците на Манифестацијата „Струшки вечери на поезијата 2012“ што

Read more

Манифестација „Денови на Крале Марко 2011“

Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, на 21.05.2011 година (сабота), со почеток во 11:00 часот, свечено ќе ја отвори традиционалната манифестација „Денови на Крале

Read more

Продолжена пешачката патека во кањонот на Матка

Реконструкција на пешачката патека во кањонот Матка, од црквата „Свети  Андреа“ до месноста Висок рид, е проекти кој го реализира Град Скопје.

Read more

Викендов 43-тиот ИКАС, кајак на Матка

По повод одржувањето на традиционалниот 43-ти илинденски кајак слалом ИКАС , во Агенцијата за млади и спорт се одржа прес – конференција на која

Read more