Последни подготовки пред престојниот Скопски маратон

Утре (петок), 06.05.2011 година, во 11 часот, во Салата за состаноци на кабинетот на градоначалникот на Град Скопје, ќе се одржи конференција за медиуми по повод претстојниот 5-ти СКОПСКИ МАРАТОН 2011.


На конференцијата ќе присуствуваат градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, директорот на Агенцијата за млади и спорт, Диме Спасов, директорот на маратонот Кире Синадиновски, којшто воедно е и претседател на Атлетскиот клуб „Работнички“ како и член на извршниот одбор на Атлетската федерација на Македонија, институции што се дел од организацијата на Скопскиот маратон, а се очекува да присуствуваат и претставници на Мисијата на Европската унија во Република Македонија.

Скопскиот маратон, годинава ќе се одржи на 8-ми мај, а како традиционална манифестација е во организација на Град Скопје, Сојузот на спортови на Скопје, Атлетската федерација  на Македонија и Атлетскиот клуб „Работнички“ и Мисијата на ЕУ во Република Македонија.

You May Also Like