Ќе се гради живеалиште за слон и жирафа

Камен – темелникот на новите живеалишта за слон и за жирафа, ќе биде поставен в недела, на 20 март 2011 година, со почеток во 12 часот, во Зоолошката градина – Скопје .

Зоо Скопје
Зоо Скопје

Камен-темелникот ќе го постави градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски.

Објектите ќе се градат зад Едукативниот центар во ЗОО – Скопје, а инвеститор на истите е Градот Скопје.

You May Also Like