Промоција на стихо-боенката „До небото вишно“

Промоцијата на проектот „До небото вишно“ од Славица Петровиќ Тодорова, ќе се одржи на 28 мај (вторник) со почеток во 19:30 часот во просториите

Read more

Годишна изложба на основни училишта „Динка и јас“

Годишна изложба на основни училишта „ Динка и јас“ во објектот Даут пашин амам. Отворањето на изложбата е денес (вторник, 21.05.2019), во 13 часот…

Read more

Ново издание на Job Fair на Бест Скопје – Чекор поблиску до твојата кариера

Петнаесет години успешна соработка со најуспешните компании во нашата земја како и нивно поврзување со најдобрите студенти од техничките факултети. Бордот на Европски Студенти

Read more

Прва енциклопедија за деца со основоположниците на македонската современа уметност

Изданието беше промовирано во рамките на настанот за одбележување на 15 Април – Светскиот ден на уметноста во Националната галерија на Македонија, објектот Даут

Read more

Годишна изложба на учениците од гимназијата „Јосип Броз Тито“

Овој викенд ќе се одржи 22рата изложба на учениците од Меѓународна Матура (IB) при гимназијата „Јосип Броз Тито“ во Националната галерија, објект Мала станица.

Read more

Училиштето „Нова” со награда за претприемништво во Средна и Југоисточна Европа

Меѓународното училиште НОВА доби престижна награда и признание за развој и придонес на претприемништвото во Средна и Југоисточна Европа која ќе биде врачена на

Read more

БЕСТ Скопје регрутира нови членови

Промотивен текст за регрутација на нови членови на студентската организација БЕСТ Скопје. Искористете ја можноста да научите нешто повеќе, да стекнете нови пријателства, го

Read more

Зимска школа „Библиоарт“ во библиотеката во Штип

Во Националната установа универзитетска библиотека (НУУБ) „Гоце Делчев“ во Штип од денес (понеделник, 14 јануари) започнува зимската школа „Библиоарт“, што на учениците од основните

Read more

Десетто издание на инженерскиот натпревар EBEC во организација на БЕСТ – Скопје

Борд на Европски Студенти по Технологија – БЕСТ Скопје го најавува десеттото јубилејно здание на најголемиот европски инженерски натпревар – EBEC, кое оваа година

Read more

Пет години од отворањето на Институтот „Конфуциј“ во Македонија

Институтот „Конфуциј“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје вечерва (петок, 5 октомври) во Македонската опера и балет свечено ќе одбележи пет години

Read more