Националната галеријa ги повикува децата да споделат дела на тема „Нашите херои“

Ако имате деца дома и им е досадно, еве одлична активност да ја поттикнеме нивната креативност. Националната галерија ја продолжува својата мисија да во

Read more

Годишна изложба на основни училишта „Динка и јас“

Годишна изложба на основни училишта „ Динка и јас“ во објектот Даут пашин амам. Отворањето на изложбата е денес (вторник, 21.05.2019), во 13 часот…

Read more

Во мај ќе заврши возобновувањето на конаците на „Трескавец“

Во мај се очекува да бидат готови конаците на манастирот „Трескавец“ кај Прилеп кои речиси шест години од опожарувањето се градат, информираат од прилепскиот

Read more

Зимска школа „Библиоарт“ во библиотеката во Штип

Во Националната установа универзитетска библиотека (НУУБ) „Гоце Делчев“ во Штип од денес (понеделник, 14 јануари) започнува зимската школа „Библиоарт“, што на учениците од основните

Read more

„Дај му форма на животот“ во Мала станица

Изложбата „Дај му форма на животот“ ќе се одржи во Национална галерија на Македонија, објект Мала станица, во петок (7 декември, 2018), со почеток во

Read more

„Анимирана ликовна авантура“ – детска работилница

Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово денес (петок, 10 август) од 11 до 14 часот ќе организира ликовна работилница „Анимирана ликовна авантура“, на

Read more

Што црта вашето дете?

Психолозите тврдат дека со помош на цртежите вашето дете ги искажува своите емоции, својата душевност, својот начин на кој го доживува светот околу себе.

Read more

Поради методот на предавање, учениците ги мразат книгите

Светски познатиот писател за деца Филип Пулман – автор на трилогијата „Темните материи“ (Северна Светлина… позната уште како “Златниот Компас“), го поистоветува начинот на

Read more