Едукативни работилници за деца, дебата и изложба на Кондовски на фестивалот „Литера“

Едукативни работилници за деца, изложба на илустрации од уметникот Димитар Кондовски и дебати ќе бидат дел од програмата на вториот Меѓународен фестивал за литература

Read more

Изложба на илустрации од Димитар Кондовски во рамките на фестивалот „Литера“

Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца ќе се одржи од 14 до 19 октомври на повеќе локации, меѓу кои Даут-пашиниот амам и

Read more

Одбележување на 15 април – Светски ден на уметноста

Денес, (понеделник, 15 април) во Даут пашиниот амам ќе се одржи целодневен настан, исполнет со неколку активности… По повод одбележување на Светскиот ден на

Read more