Прва енциклопедија за деца со основоположниците на македонската современа уметност

Изданието беше промовирано во рамките на настанот за одбележување на 15 Април – Светскиот ден на уметноста во Националната галерија на Македонија, објектот Даут

Read more

Одбележување на 15 април – Светски ден на уметноста

Денес, (понеделник, 15 април) во Даут пашиниот амам ќе се одржи целодневен настан, исполнет со неколку активности… По повод одбележување на Светскиот ден на

Read more