IN MEMORIAM: Почина Стефан Сидовски – Сидо

Почина инспиративниот професор по филозофија Стефан Сидовски – Сидо. Тој 36 години беше професор во гимназијата „Раде Јовчевски Корчагин“, а предаваше и како вонреден

Read more

Две нови книги од Зоран Пејковски

Деновиве од печат излегоа две нови книги од драмскиот писател, поет, прозаист, драматург, публицист и литературен критичар, Зоран Пејковски. Станува збор за поемата објавена

Read more

„Портрет на градот” – изложба на фотографии на Денис Јагџи

„Портрет на градот” изложба на фотографии на авторот Денис Јагџи на 19 јуни, во 20 часот во Националната галерија на Македонија, објект МАЛА СТАНИЦА.

Read more

Презентација за унгарската музика на македонската сцена

Презентацијата ќе се одржи на 29 мај (среда) во 12 часот, во просториите на Универзитетот за аудио-визулени уметности ЕФТА (ЕСРА). Во рамките на Неделата

Read more