Поетски конкурс „Маџирмаалски поетски бранови“

Извршниот одбор на „Маџирмаалските средби“ и Комисијата за реализација на манифестацијата „Маџирмаалски поетски средби“ распишуваат: КОНКУРС за доделување на главната награда „Маџирмаалски поетски бранови“

Read more

Осум наслови во конкуренција за поетската награда „Антево перо“

На својот прв консултативен состанок одржан на 04 септември 2019 година, жири-комисијата за доделување на наградата „Антево перо“ во состав: проф. д-р Венко Андоновски

Read more

Со стихови од Кочо Рацин отворена литературната манифестација „Илинден“

Во присуство на писатели, поети и литературни критичари во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден беше отворена јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“.

Read more

Фестивал на чајот и читањето следниве месец дена

Фестивалот на чајот и читањето годинава ќе се одржува од 15 јануари до 15 февруари и ќе опфати промоции на книги, читања и работилници.

Read more

Манифестација „Подарете книга за Велигденско јајце“ во Општина Илинден

На 2 мај (четврток), во периодот од 09 до 14 часот во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден ќе се одржи традиционалната 7-ма

Read more

Утре започнува 6-тото издание на АКТО

Шестото издание на Фестивалот за современи уметности АКТО започнува во четврток на 11 – ти август со перформанс на уметникот Зоран Попоски. Насловен како

Read more

„Види музика,слушни слика, добиј книга“ утре во Градски парк

Утре вечер (четврток, 16 јуни 2011 година), со почеток во 21:00 часот во Градскиот парк, на зелената површина зад споменикот на Гоце Делчев, по

Read more

Валентин за Трифун, на Плоштад Македонија

За прв пат, под отворено небо, ќе се чествуваат  двата празника Свети Трифун и Свети Валентин. Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, вечер (14.02.2011

Read more