На денешен ден: Почина Гоце Арнаудов

Пред точно десет години, на 6-ти декември 2011 година, на 57-годишна возраст почина Гоце Арнаудов, познат македонски пејач на народна музика. Во 1994 година

Read more

На денешен ден: Почина Гоце Арнаудов

На денешен ден (6 декември, 2011 година) на 52-годишна возраст починал Гоце Арнаудов, познат македонски пејач на народна музика. Во 1994 година на Фолк

Read more

Валентин за Трифун, на Плоштад Македонија

За прв пат, под отворено небо, ќе се чествуваат  двата празника Свети Трифун и Свети Валентин. Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, вечер (14.02.2011

Read more