Наградата „Антево перо“ за Александра Димитрова

Оценувачката комисија за доделување на наградата „Антево перо“ за 2019 година, во состав: проф. д-р Венко Андоновски (претседател), д-р Атина Цветаноска и Жорж Поповски

Read more

Осум наслови во конкуренција за поетската награда „Антево перо“

На својот прв консултативен состанок одржан на 04 септември 2019 година, жири-комисијата за доделување на наградата „Антево перо“ во состав: проф. д-р Венко Андоновски

Read more

Конкурс за доделување на наградата „Антево перо“ за 2019 година

Meѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски – Антево перо“ распишува Конкурс за доделување на наградата „Антево перо“ за 2019 година, востановена во чест на творештвото

Read more

Основана e академија „Анте Поповски“

Академија „Анте Поповски“ е основана во рамки на програмските активности на меѓународната поетска манифестација „Анте Поповски – Антево перо“, што се одржа во родното

Read more

„Кумова слама“ нова книга од Славе Ѓорѓо Димоски

Во издание на издавачката куќа „Три“ од Скопје, во едицијата награда „Антево перо“ од печат излезе книгата „Кумова слама“ од Славе Ѓорѓо Димоски. Димоски

Read more

Викендов врачување на наградата „Антево перо“

В петок и сабота во Скопје и во Лазарополе ќе се одржи Меѓународната културно-поетска манифестација „Анте Поповски – Антево перо“. Отворањето на дводневната манифестација

Read more

Славе Ѓорѓо Димоски е првиот добитник на наградата „Антево перо“

Поетот Славе Ѓорѓо Димоски е добитник на наградата „Антево перо“, прв пат востановена оваа година во чест на великанот на македонската поезија Анте Поповски.

Read more

Следната недела ќе се додели наградата „Антево перо“

Жири комисијата за доделување на наградата „Антево перо“ во текот на следната седмица ќе го соопшти наградениот авторски наслов, а во најтесен избор се

Read more

Десет стихозбирки во потесен избор за наградата „Антево перо“

Стихозбирките „Премин“ на Димитар Арнаудов, „Семки“ на Ристо Маџунков, „Еквилибриум“ на Слаѓана Брезоска, „Камен за подзглавје“ на шифра Синец, „Читање на времето“ на Михајло

Read more

Конкурс за необјавена поетска книга „Антево перо“ до крајот на август

Meѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски – Антево перо“ востановена во чест на творештвото на бардот на современата македонска поезија, Анте Поповски, ги брои последните

Read more