Повик за престижната награда „ДЕНЕС“ за млад визуелен уметник

Повикот за наградата „ДЕНЕС“ – за млад визуелен уметник во Република Македонија до 35 години, која подразбира двомесечен престој во Њујорк, САД, е отворен

Read more

Завршува 13-то издание на АКТО во Битола

Последниот ден од АКТО фестивалот на современи уметности ќе биде одбележан со работилници за продукција на електронска музика, дизајн на омоти за музички изданија,

Read more

Започна Фестивалот за современи уметности – АКТО во Битола

Со засадување јавор во паркот пред Офицерскиот дом во Битола и со промоција на проектот „Соларна кујна“, денеска во Битола почна 13. издание на

Read more

Тринаесетто издание на АКТО – Фестивал за современи уметности

Тринаесеттото по ред издание на АКТО, фестивалот за современи уметности, кој ќе се одржи годинава од 23 до 25 август во Битола, во организација

Read more

Утре започнува 6-тото издание на АКТО

Шестото издание на Фестивалот за современи уметности АКТО започнува во четврток на 11 – ти август со перформанс на уметникот Зоран Попоски. Насловен како

Read more