Изложба на дела од „Лесновска ликовна колонија“ во Куманово

Во Изложбениот салон на Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово, утре (четврток, 10.2.2022 г.) со почеток во 13 часот, ќе биде отворена изложба на слики од 29-тата Лесновска меѓународна ликовна колонија.

На изложбата се застапени триесетина дела работени во периодот од 28.6. до 3.7.2021, од страна на петнаесетте учесници на Колонијата.

Лесновската ликовна колонија е во организација на Домот на културата „Злетовски рудар“ – Пробиштип, со финансиска поддршка од Министерството за култура.

Во Куманово изложбата ќе биде поставена до 23 февруари годинава.

You May Also Like