Заврши конзервацијата и реставрацијата на живописот во кумановската црква Свети Никола

Заврши конзервацијата и реставрацијата на живописот во црквата Свети Никола во Куманово. Методологијата на конзервација и реставрација во Соборниот храм во централното градско подрачје,

Read more

„Анимирана ликовна авантура“ – детска работилница

Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово денес (петок, 10 август) од 11 до 14 часот ќе организира ликовна работилница „Анимирана ликовна авантура“, на

Read more