Каде е, апостоле, нашето мудро поле да ни цути благозаветниот ни оган?

РЕЦЕНЗИЈА на делото: „БАНИЦА 1903 – СТРАТЕГОТ НА МАКЕДОНСКИОТ УНИВЕРЗУМ“ Ако светот треба да биде поле за културен натпревар меѓу народите, поле на кое

Read more

„Баница 1903 – Стратегот на македонскиот универзум“ – ново книжевно дело на Зоран Пејковски

Деновиве од печат излезе драмскиот ораториум „Баница 1903-Стратегот на македонскиот универзум“ (во 14 сцени со пролог и епилог), посветен на 120-годишнината од погибието на

Read more