Промоција на книгата „Дијалектите на македонскиот јазик како нематеријално културно наследство – стручно-правни аспекти“ на Александар Јорданоски

Промоција на книгата „Дијалектите на македонскиот јазик како нематеријално културно наследство – стручно-правни аспекти“ на м-р Александар Јорданоски на 5 октомври 2022 (среда), од

Read more

Димитар Филиповски се претстави пред скопската публика со неговите лавови

Изминатите 10-тина дена скопската публика може да ја проследи изложба на скулптури на академскиот скултор Димитар Филиповски во Порта Македонија. Изложбата беше поставена за

Read more

Промоција на книгата „Поштенска историја на територијата од Република Македонија“

На 4 декември 2018, вторник, со почеток во 12.00 часот, во Порта Македонија ќе се одржи промоција на книгата „Поштенска историја на територијата на

Read more

Изложба на слики од Mеѓународната ликовна колонија „Охрид 2018“

Во организација на Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија „Мобилност Македонија“, денеска во „Порта Македонија“ ќе биде отворена изложба на слики

Read more

Порта Македонија свечено отворена

Денес, на плоштадот „Пела“ во Скопје, свечено беше пуштен во употреба објектот „Порта Македонија“, на која се прикажани мотиви од македонската историја, култура и

Read more