„Единствен матичен број“ на Лидија Димковска добитник на награда „Роман на годината“

Новиот роман на Лидија Димковска, „Единствен матичен број“, е добитник на овогодишната награда „Роман на годината“. Романот е во издание на ТРИ и уште

Read more

Промоција на „Средни години“ од Алеш Мустар

Во рамките на „Мал новогодишен саем на книга“ во МКЦ, вечерва ( петок, 27.12.2019, од 19 часот) ќе се одржи промоција на „Средни години“

Read more

Лидија Димковска во меѓународно жири за наградата „Херберт“

Македонската писателка Лидија Димковска, која живее и работи во Словенија, е член во меѓународното жири за престижната награда за животно дело за поезија „Херберт“,

Read more

Лидија Димковска по втор пат добитник на „Стале Попов“

Лидија Димковска за романот „Резервен живот“ е добитник на наградата за најдобро прозно остварување „Стале Попов“. Признанието го доделува Друштвото на писатели на Македонија.

Read more

Промоција на романот „Резервен живот“ од Лидија Димковска

Промоцијата на романот „Резервен живот“ од Лидија Димковска, 68  наслов од едицијата ПРОаЗА на издавачката куќа Или-Или, ќе се одржи денеска (четврток, 18 октомври,

Read more

Промоција на „Шест македонски поети“ во Велика Британија

Двојазичниот избор поезија „Шест македонски поети“ кој летово во соработка со Блесок го објави АРК од Англија, ќе биде промовиран во Велика Британија, од

Read more