За „Македонската песнарка“ на Ѓорѓија Пулевски од 1879 година

„Македонска песнарка“ нa Ѓорѓија Пулевски, објавена 1879 година во Софија, е првата одделна стихозбирка на македонски јазик во нашата литературна историја. Во оваа поезија

Read more

Објавена стихозбирка „Спомени“ од Ристо Маџунков

Стихозбирката „Спомени“ од македонскиот поет Ристо Маџунков е објавена во издание на „Современост“. Збирката содржи околу 70 песни, од кои најголемиот дел претставуваат поетски

Read more

Објавена е„Коскена“ нова стихозбирка на Марина Мијаковска

„Коскена“ е најновата стихозбирка на Марина Мијаковска што излезе од печат во издание на „Дијалог“ од Скопје. Книгата се состои од седумдесет и осум

Read more

Промоција на стихозбирката „Пеперутка од пепел“

Промоција на „Пеперутка од пепел“ е петта стихозбирка на авторката Сузана В. Спасовска, во вторник (30 октомври) во 19 часот, во МКЦ клуб ресторан.

Read more