Промоција на книгата „Македонскиот идентитет и македонското прашање“

Во Музејот на македонската борба денеска ќе се одржи промоција на постхумно објавената книга „Македонскиот идентитет и македонското прашање“ од авторите, универзитетски професори Ванче

Read more

Изложба „150 години од раѓањето на Гоце Делчев (1872 – 2022)“

Во Музејот на македонската борба денеска ќе биде отворена изложбата „150 години од раѓањето на Гоце Делчев (1872 – 2022)“ што ја подготви Државниот

Read more

Изложба на скулптури на Димитар Филиповски

Изложба на скулптури на академскиот скултор Димитар Филиповски, ќе биде достапно за пошироката јавност од среда (23 септември 2020) во Порта Македонија. Изложбата ќе

Read more

Мултимедијална македонско – црногорска – хрватска вечер „Културата не зближува“

Музејот на македонската борба и Ансамбл Македонија ќе ја отворат мултимедијалната македонско- црногорска-хрватска вечер со наслов „Културата не зближува“. Свеченото отворање ќе се одржи

Read more

Концерт на пијанистката Лаума Скриде на „Денови на македонска музика“

На 42-рите „Денови на македонска музика“ (сабота, 13 април) во Музејот на македонската борба, со почеток во 20 часот, ќе се одржи концерт на

Read more

Изложба и работилница во чест на 8 Март во Музејот на македонската борба

Во чест на 8 Март, Меѓународниот ден на жената, на 7 март (четврток) со почеток во 12 часот, НУ Музеј на македонската борба, организира

Read more

„Спомени од Првата светска војна“ во Музејот на македонската борба

Музејот на македонската борба вчера ја отвори мултимедијална изложба „Спомени од Првата светска војна“ во која преку документарни материјали – фотографии, лични сведоштва и

Read more

„Во духовниот храм“ – прва самостојна изложба на Ерол Сулејмановски

„Во духовниот храм“ е насловот на првата самостојна изложба на македонскиот сликар Ерол Сулејмановски која ќе се одржи од (петок) 09.11.2018 до 19.11.2018. Изложбата

Read more

Почнува проектот „Музејот – пријател на децата“

Националната установа Музеј на македонската борба – Скопје и во новата учебна година го продолжува проектот “Музејот – пријател на децата”. Со овој проект

Read more