Oбичаи и верувања – Од музичкиот живот во Тетово

Овој жанр е најзастапен во македонската староградска песна, која брзо се приспособува на вкусот на пошироките слоеви уште побрзо се пренесува, авторски е анонимна

Read more

Самостојна изложба на фотографии на Глигор Кондовски “На сцена”

Отворањето е на 17.10.2020 (сабота), во 14 часот во НУ “Музеј на тетовскиот крај” во Тетово, a фотографиите ќе бидат поставени до 31.10.2020 година.

Read more

„Будимпештански приказни“ изложба на фотографии

Унгарската Амбасада во соработка со Дирекцијата за култура и уметност на Скопје, ќе ја отвори изложбата „Будимпештански приказни“… Изложбата од познатите унгарски фотографи Имре

Read more

Фолклорни материјали од Тетовско

Фолклорни материјали од тетовскиот крај…. Прељубишта.Кај се родил Марко, па попораснал мало, му нап’лнила мајка му една црпка со вода, па го изпратила там

Read more

Меѓународен филмски фестивал – Ода во Тетово

Со проекцијата на документарниот филм „Кобра“ од Игор Иванов – Изи, посветен на животот на борачот во слободен стил Шабан Трстена во понеделник (1

Read more

Завршија конзерваторските зафати на Шарената џамија

Денеска (понеделник, 10 декември, 2012) во 10:30 часот пред Шарената џамија во Тетово, ќе биде одбележано официјалното завршување на конзерваторските и реставраторските изведби на

Read more