Самостојна изложба на Африм Спахију

Самостојна изложба на уметникот Африм Спахиу во четврток (18 април) во објектот Чифте амам, на Националната галерија на Македонија, со почеток во 19 часот..

Read more

Изложба и отворање на Рудиќ Галерија

Изложба и отворањето на Рудиќ Галерија во четврток, 18 април, со почеток во 20 часот… Галерија Рудиќ како изложбено место за фотографија и визуелни

Read more

Изложба на уметничка унгарска фотографија во Националната галерија

Љубителите на уметничката фотографија знаат дека во периодот меѓу двете Светски војни Унгарија беше во врвот во поглед на важноста на нејзините уметнички фотографи.

Read more

„Звукот на Јан Тирсен“ и „Скопје на штипка“ во Музејот на македонската борба

Овој петок (29 март) во Музејот на македонската борба во 20 часот, пијанистката Дуња Иванова ќе одржи солистички концерт посветен на звукот на современиот

Read more

Изложба на фотографии „Andalucia“ во МКЦ

Изложба на фотографии на Дејан Колевски и Кирил Пенушлиски во понеделник, 25 март, со почеток во 20 часот, Младинскиот културен центар – МКЦ. На

Read more

Самостојна изложба на илустрации на дизајнерот Давид Ристевски

Самостојната изложба на комбинација од илустрации со реални фотографии на дизајнерот Давид Ристевски, попознат како Dreadpen, ќе биде отворена вечерва (вторник, 12 февруари) со

Read more

Изложба на Дороти Пачкова во Битола

Tрансцедентална патувачка изложба на уметницата Дороти Пачкова, во Младински културен центар Битола… Патувачката изложба под наслов „Уште што друго сум освен што сум канцер

Read more

Изложба на фотографии „Париски перспективи“ на Роберт Јанкулоски

Францускиот институт во Скопје ве кани на отворањето на изложбата на фотографии „Париски перспективи” на македонскиот уметник Роберт Јанкулоски, в четврток, (24 јануари 2019

Read more

“Celebrity culture” на Стефан Соколовски во Мала станица

Изложба на фотографии “Celebrity culture” на Стефан Соколовски ќе се одржи во петок (7 декември) со почеток во 19:30 часот во Мала станица… Стефан

Read more

Славните портрети на Надар во Мала станица

Четириесетина најдобри портрети на францускиот фотограф со светска слава, Феликс Надар (1820-1910) ќе бидат претставени пред македонската публика во Националната галерија на Македонија, објект

Read more