Јанкулоски и Мотеска македонски претставници на годинешното Венециското биенале

Роберт Јанкулоски, заедно со Моника Мотеска и нивниот проектот „Landscape experience“ ќе ја претставуваат Македонија на 59. Венециско биенале за уметност, кое ќе се

Read more

Националната галерија со три нови изложби во Мала станица

Оваа година Националната галерија на Македонија воведе нова содржина во Програмата, Конкурс за зрел и млад уметник, поддржан од страна на Министерството за култура.

Read more

Изложба на фотографии „Париски перспективи“ на Роберт Јанкулоски

Францускиот институт во Скопје ве кани на отворањето на изложбата на фотографии „Париски перспективи” на македонскиот уметник Роберт Јанкулоски, в четврток, (24 јануари 2019

Read more

Најновите македонски филмски остварувања на фестивал во Нанси

Дваесет и четвртото издание на Меѓународниот филмски фестивал во Нанси, прави посебен фокус на најновите македонски филмски остварувања, а за време на фестивалот во

Read more