Изложба на фотографии на Кирил Штрков

Втората самостојна изложба на Кирил Штрков која ќе се отвори во „Рудиќ Галерија” на 01.12.2021г. во 19 часот, е неговото прво претставување пред домашна

Read more

Самостојна изложба на фотографии на Глигор Кондовски “На сцена”

Отворањето е на 17.10.2020 (сабота), во 14 часот во НУ “Музеј на тетовскиот крај” во Тетово, a фотографиите ќе бидат поставени до 31.10.2020 година.

Read more

Изложба на фотографии на Филип Лафазановски

„Рудиќ Галерија“ како изложбено место за фотографија има за цел да промовира нови млади и талентирани македонски фотографи. Во истото најавено е отварањето на

Read more

„Портрет на градот” – изложба на фотографии на Денис Јагџи

„Портрет на градот” изложба на фотографии на авторот Денис Јагџи на 19 јуни, во 20 часот во Националната галерија на Македонија, објект МАЛА СТАНИЦА.

Read more

„Будимпештански приказни“ изложба на фотографии

Унгарската Амбасада во соработка со Дирекцијата за култура и уметност на Скопје, ќе ја отвори изложбата „Будимпештански приказни“… Изложбата од познатите унгарски фотографи Имре

Read more

“Celebrity culture” на Стефан Соколовски во Мала станица

Изложба на фотографии “Celebrity culture” на Стефан Соколовски ќе се одржи во петок (7 декември) со почеток во 19:30 часот во Мала станица… Стефан

Read more

Славните портрети на Надар во Мала станица

Четириесетина најдобри портрети на францускиот фотограф со светска слава, Феликс Надар (1820-1910) ќе бидат претставени пред македонската публика во Националната галерија на Македонија, објект

Read more

Изложба на фотографии „Фотомедија“ во Чифте амам

Во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, во Старата скопска чаршија, вечерва *сабота, 10 ноември)  од 20 часот ќе биде отворена изложба на

Read more

Фотографии на младиот Стефан Соколовски

Ви го претставуваме младиот и талентира фотограф, Стефан Соколовски. Има 15 години, и е II година средно училиште, во гимназијата „Гоце Делчев“ во Куманово.

Read more

Изложба на фотографии на Јасна Христовска во Охрид

Во Културно-информативниот центар „Култура 365“ (ул.„Цар Самоил“ бр.34) во Охрид, денеска (петок, 15-ти февруари) во 19:00 часот ќе биде отворена изложба на Јасна Христовска.

Read more