Барокна музика со виолинистот Владимир Костов

Овој четврток (10 ноември) во 20 часот, оркестарот на Македонската Филхармонија, ќе го одржи концертот насловен „Вида“ на кој како солист ќе настапи виолинистот

Read more

„Омаж на маестро Џамбазов“ со оркестарот на Македонската Филхармонија

Оркестарот на Македонската Филхармонија в четврток (3 ноември 2022) ќе го одржи концертот насловен „Омаж на маестро Александар Џамбазов“ во рамки на 45. издание

Read more

IN MEMORIAM: Почина маестро Фимчо Муратовски

Денеска (13 септември), на 91 годишна возраст, почина маестро Фимчо Муратовски, еден од основоположниците на диригентската уметност во земјава, и поранешен директор на Македонската

Read more

„Младите доаѓаат“ – концерт со учениците од државните училишта

Овој четврток (2 јуни 2022) во 20 часот, оркестарот на Македонската Филхармонија ќе го одржи концертот насловен „Младите доаѓаат“ на кој ќе настапат ученици

Read more

„Moќта на класиката“ во Македонската Филхармонија

„Моќта на класиката“ е насловен концертот кој утре, 3 март (четврток), ќе се одржи во Македонската Филхармонија, и на кој како солистка на англиски

Read more

Прва изведба на реквиемот од Прајснер посветен на Кишловски

Оркестарот на Македонската Филхармонија во четврток (24 февруари) , во 20 часот премиерно ќе го изведе „Реквием за мојот пријател“ на композиторот Збигњев Прајснер,

Read more

Во Македонската Филхармонија концерт на Марсел Калифе од Либан

Овој четврток (3 февруари 2022) во 20 часот Оркестарот на Македонската Филхармонија ќе го одржи концертот „Звукот на ориентот“ на кој ќе настапи исклучителниот

Read more

Галантна Индија – прв концерт во вториот дел од сезоната во Македонската филхармонија

Вечерва (20 јануари, четврток), во 20 часот, оркестарот на Македонската Филхармонија ќе го одржи првиот концерт во вториот дел од концертната сезона, насловен „Галантна

Read more

Изложба на фотографии на Маја Аргакијева

Изложба на фотографката Маја Аргакијева ќе биде поставена во рамки на прославата на 77 години од формирањето на Филхармонија. Изложбата насловена „Портретна симфонија“ ќе

Read more

Роденденски концерт на Македонската Филхармонија

Овој четврток (25 ноември), во 20 часот оркестарот на Македонската Филхармонија ќе прослави 77 години од формирањето. На концертот насловен „Убава Русија“ како солистка

Read more