„Скутина, фута, бовча, диљка“ изложба во Музејот на Македонија

Во Музејот на Македонија е претставен новиот проект од традиционалната култура на уметникот Бојан Петковски, со наслов „Скутина, фута, бовча, диљка“. Во фокусот на

Read more