Изложба на фотографии на Маја Аргакијева

Изложба на фотографката Маја Аргакијева ќе биде поставена во рамки на прославата на 77 години од формирањето на Филхармонија.

Изложбата насловена „Портретна симфонија“ ќе биде отворена во фоаејто на Филхармонија, на 26 ноември во 20 часот.

На изложбата ќе бидат поставени околу 30-тина фотографии, сликани на концертите на Филхармонија на кои главни „протагонисти“ се музичарите од оркестарот, како и бројните солисти и диригенти кои настапиле на нашата сцена.

Филхармонија е формирана на 24 ноември 1944 година, непосредно по завршувањето на Втората светска војна и само 11 дена по ослободувањето на Скопје.

 

You May Also Like