Александар гордо исправен во центарот на Скопје (фото и видео)

Утрово на плоштадот Македонија илјадници Скопјани го дочекаа Александар. По еднонеделното склопување на истиот, грандиозниот споменик осамна на врвот на 15 метарскиот постамент.

Read more

Фото: Александар на плоштад Македонија

Само неколку дена по пристигнувањето на  споменикот на Александар Македонски на Букефал, елементите се споени, а тој гордо доминирана плоштадот Македонија. Се очекува во

Read more

Александар комплетен (фото)

Вака ќе изгледа Aлександар кога ќе биде составен на плоштадот Македонија. Фотографиите се направени во Италија пред самата леарница, пред споменикoт да биде поделен

Read more

Александар Македонски

Во текот на денешниот ден по социјалните мрежи се појави слика на споменик на Александар Македонски кој треба да го краси плоштадот Македонија во

Read more

Александар и Tрибалите

Трибалите, исто како и останатите околни племиња при дознавањето на информацијата за смртта на Филип II, се решиле за бунт со цел за одметнување

Read more