Историја на таканаречената антиквизација

Човековиот век е премногу краток во споредба со историјата на една земја и нација. Па така кога некој којшто не доволно добро ја познава

Read more

Фото: Александар на плоштад Македонија

Само неколку дена по пристигнувањето на  споменикот на Александар Македонски на Букефал, елементите се споени, а тој гордо доминирана плоштадот Македонија. Се очекува во

Read more

Александар и Tрибалите

Трибалите, исто како и останатите околни племиња при дознавањето на информацијата за смртта на Филип II, се решиле за бунт со цел за одметнување

Read more