Споменик во чест на Горан Стефановски во Дебар Маало

Општина Центар ќе крене споменик на Горан Стефановски во Дебар Маало. Иницијативата за споменикот е поднесена од страна на Македонската академија на науките и

Read more

Драмски му оддаде почит на Горан Стефановски со бурен аплауз

Со петминутен аплауз заврши комеморацијата во Драмскиот театар во чест на македонски драмски писател Горан Стефановски на која присуствуваа негови колеги, претставници на семејството

Read more

Kомеморација за Горан Стефановски во Драмски

НУ Драмски театар Скопје, денес 10.12.2018 година, во 12:00 часот ќе одржи комеморација за Горан Стефановски. Покрај ансамблот на НУ Драмски театар Скопје, обраќање

Read more

IN MEMORIAM: Почина Горан Стефановски

Горан Стефановски (Битола, 27 април 1952 – Кентбери, Англија, 27 ноември 2018). Во Англија, во местото Кентбери, по кратко боледување, на 66 годишна возраст

Read more