Концерт „Романтична поезија и музика“ во КИЦ во Софија

На 4-ти Февруари 2019 година во КИЦ на Република Македонија во Софија ќе се одржи камерен концерт насловен „Романтична поезија и музика”, по повод

Read more

Книга со избрани песни од Етернијан објaвена во Србија

Книга со избрани песни од македонскиот поет Јовица Тасевски- Етернијан, насловена „Пат кон благоста“, деновиве беше објавена во Србија. Изборот на песните од Етернијан

Read more

„Одење по вода“, нова книга од Славе Ѓорѓо Димоски издадена на српски

Деновиве во издание на Уметничката академија ИСТОК од Књажевац излезе од печат „Одење по вода“ („Ходање по води“) од македонски поет Славе Ѓорѓо Димоски.

Read more