Македонски автор застапен во српскиот стрип-магазин „Рас комик“

Неодамна, во издание на Клубот на ликовни уметници, Канцеларијата за млади и Центарот за култура од Рашка, од печат излезе шестиот број на стрип-магазинот

Read more

Препев на српски на поетот Филип Димкоски и претставување пред младата читателска публика

Банатскиот културен центар од Ново Милошево, Република Србија, на почетокот на месецов на српски јазик ја објави поетската книга за деца „Заедно да растеме“

Read more

Нема веќе мини сукњи, непристоен речник и политика на факултетите

Србија воведува ред на високообразовните установи. Голем  број од факултетите во Србија воведоа правила за однесување и облекување за да се стави ред кај

Read more

Српско народно позориште со „Духот кој оди (Патот на Прометеј)“ во МНТ

Гостување на Српско народно позориште со „Духот кој оди (Патот на Прометеј)“ во Македонски народен театар… На големата сцена на Македонскиот народен театар на

Read more

Симон Трпчески со Македонисимо на „Коларац“ во Белград

Импресивниот прием на проектот „Македонисимо“ ширум светот се потврди и на регионалната премиера на престижната сцена на „Коларац“ во Белград, во рамките на циклусот

Read more

Книга со избрани песни од Етернијан објaвена во Србија

Книга со избрани песни од македонскиот поет Јовица Тасевски- Етернијан, насловена „Пат кон благоста“, деновиве беше објавена во Србија. Изборот на песните од Етернијан

Read more