Нова поетска книга „Семки“ од Ристо Маџунков

Неодамна во издание на литературното списание „Современост“ излезе од печат поетската збирка „Семки“ со 60-на песни од македонскиот поет Ристо Маџунков. За новото дело

Read more

Книга од Никола Маџиров промовирана во Мадрид

Синоќа (понеделник, 29 април) во „Ла Централ“ – една од најголемите книжарници во Мадрид беше промовирана книгата „Изреченото нè прогонува“ од македонскиот поет Никола

Read more

Маџиров: Македонскиот јазик го носам со себе секогаш, за него не е потребен куфер

По бројните читачки турнеи низ светот во 2012, денеска (среда, 2 јануари 2013) македонскиот поет Никола Маџиров оствари средба со министерката за култура, Елизабета

Read more

Читање на Никола Маџиров во Франција

Никола Маџиров од 8-ми до 10-ти ноември ќе престојува во Франција, каде што пред европската и француска јавност ќе бидат претставени добитниците на европската

Read more

Вечер на поезијата во хрватски Пазин со Никола Маџиров

Во хрватски Пазин во „Куќата на писателите“ денеска (четврток, 26 јули) ќе се одржи вечер посветена на поезијата на Никола Маџиров, а неделава тој

Read more