Етернијан: Современиот човек е преоптоварен, растргнат и живее како да е под непрекината опсада

Во ова турбулентно, динамично и тензично време, кога насекаде преовладува негативна атмосфера, за жал, убавите и креативни работи со високи и трајни вредности, како

Read more

Книга со избрани песни од Етернијан објaвена во Србија

Книга со избрани песни од македонскиот поет Јовица Тасевски- Етернијан, насловена „Пат кон благоста“, деновиве беше објавена во Србија. Изборот на песните од Етернијан

Read more

Поезија од Етернијан објавена во австралиското списание „Виндмилс“

Поезија од македонскиот поет Јовица Тасевски Етернијан е вклучена во новиот, специјален тематски број на австралиското универзитетско списание „Виндмилс“ што претставува своевиден антологиски избор

Read more

Студија од Етернијан во списанието „Сајбер литература“

Во новиот број на угледното научно списание „Сајбер литература“ е објавена книжевна студија од поетот, критичар и есеист Јовица Тасевски–Етернијан, посветена на поетскиот опус

Read more

Поезија од Етернијан во американското списание „Езра“

Поезија од Јовица Тасевски–Етернијан е објавена во новиот број на угледното американско списание „Езра“ што го издава Универзитетот „Роџер Вилијамс“. Препевот на англиски јазик

Read more

Матеја Матевски со титула „восхитувачки поет“ во Индија

Редакциска комисија на индиското списание за поезија „Инчентин версис“, предводена од проф. Д-р Рамеш Чандра Мукопадаја и поетот Сонет Мондал, донесе одлука да му

Read more

„Стремеж“ воспостави соработка со „Инчентин версис“

Македонското списание за литература, уметност и култура „Стремеж“ воспостави соработка со електронското списание за поезија со седиште во Индија, „Инчентин версис“. Истовремено, познатиот македонски

Read more