Промоција на книгата поезија „Крв и злато“ од Ендре Ади

Промоција на книгата поезија „Крв и злато“ од несомнено најголемото книжевно име на Унгарија во 20. век, Ендре Ади, ќе се одржи вечерва (петок,

Read more

Промоција на „Везеница“ на Стојан Тарапуза

Во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ од Скопје денеска ќе биде промовирана најновата книга за деца и млади „Везеница“ од познатиот македонски писател Стојан

Read more