Kратoк документарен филм „Здравјето на конец“

Краток документарен филм „Здравјето на конец“ во продукција на Види Вака, кој е вториот од серијата од шест мултимедијални приказни за граѓани кои се

Read more

„Меѓу жедта и заразата“, документарен филм на Види Вака

Без вода нема живот, а посебно не кога светот се соочува со една од најстрашните пандемии. Сепак, две семејства од кумановско со години се

Read more

Промоција на документарецот „Денот да е радосен“

Музички документарен филм за бендот Културно Уметнички Работници, чија промоција ќе се одржи во сабота (13 април) од 20:30 часот во културниот центар Котур…

Read more

Поетско читање и проекција на документарец за Адам Загајевски

Денес сме сведоци како на разни места во светот се издигнуваат нови ѕидови кои ги разделуваат луѓето. Бетонски ѕидови, ѕидови од бодликави жици, или

Read more