Излезе „ДЛАНКОВОД“ – седмата е-збирка поезија

Здружението за развој на културата и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“, со членовите на Scuola di poesia | School of poetry |

Read more

Народни песни од збирката на Кирил Македонски

Кирил Македонски е еден од најзначајните македонски музички дејци, интелектуалец и патриот, автор на голем број дела со родољубива содржина. Роден е во Битола

Read more

Промоција на „Оној свет“ збирка стрип-илустрации на митолошки јунаци

Македонското студентско етнолошко друштво (МСЕД) вечерва (понеделник, 12 ноември) од 19 часот во Менада ќе промовира збирка стрип-илустрации на митолошки јунаци насловна „Оној свет“,

Read more