Изложба и работилница во чест на 8 Март во Музејот на македонската борба

Во чест на 8 Март, Меѓународниот ден на жената, на 7 март (четврток) со почеток во 12 часот, НУ Музеј на македонската борба, организира изложба и хуманитарна работилница на тема Жената борец за слобода и македонска државност.

На традиционалниот настан во организација на едукаторите Ана Вишинова и Даниела Митевска, ќе се обрати и директорката на музејот Даниела Николова, а покрај изложените експонати за жените борци од македонската историја, ќе бидат презентирани и Праисториските дами од Македонија од Ирена Колиштрковска-Настева (Археолошки музеј на Македонија).

Во рамки на свеченоста, ќе настапи Ансамблот Македонија, додека хуманитарната работилница ја реализираме во соработка со Здружението на инвалиди „Мобилност“ од Скопје.

You May Also Like