Димитар Филиповски се претстави пред скопската публика со неговите лавови

Изминатите 10-тина дена скопската публика може да ја проследи изложба на скулптури на академскиот скултор Димитар Филиповски во Порта Македонија. Изложбата беше поставена за

Read more

Изложба на скулптури на Димитар Филиповски

Изложба на скулптури на академскиот скултор Димитар Филиповски, ќе биде достапно за пошироката јавност од среда (23 септември 2020) во Порта Македонија. Изложбата ќе

Read more

Статуа на Лазар Личеноски во дворот на средно уметничко

Бронзена статуа на Лазар Личеноски висока два метра денеска во присуство на премиерот Никола Груевски и министерот за образование и наука Панче Кралев, беше

Read more