Концерт на пијанистката Лаума Скриде на „Денови на македонска музика“

На 42-рите „Денови на македонска музика“ (сабота, 13 април) во Музејот на македонската борба, со почеток во 20 часот, ќе се одржи концерт на

Read more

Рускиот пијанист Андреј Гугнин солист на концерт на Македонската филхармонија

Андреј Гугнин, меѓу најдобрите руски пијанисти од новата генерација музички уметници, ќе биде солист на вечерашниот концерт (четврток, 28 февруари) на Македонската филхармонија насловен

Read more

Пијанистот Арда Мустафаоглу на натпревар во Франција

Младиот пијанист Арда Мустафаоглу идниот месец ќе биде меѓу дванаесет пијанисти учесници на 18-от Меѓународен пијанистички натпревар „Piano campus“ кој од 15 до 17

Read more

Концерт на класична музика „Мост со многу сводови“

Вечерва (сабота, 27 октомври) во Даут пашиниот амам, со почеток во 19:30 минути, ќе се одржи концерт на класична музика „Мост со многу сводови“.

Read more

Рецитали нa Арда Мустафаоглу низ Македонија

Младиот пијанист Арда Мустафаоглу во текот на октомври и ноември ќе има рецитали во Прилеп, Струмица, Велес и Штип. Тие следуваат по неговите настапи

Read more

Пијаното на Брамс во Штипскиот музеј

Пијаното кое се претпоставува дека припаѓало на светскиот композитор Јоханес Брамс, пред неколку дена беше подарено на штипскиот Завод за заштита на спомениците на

Read more

Пијано-рецитал на Мимоза Ќека во МГС

Во рамки на циклусот “Доаѓаме… “ на 17 септември (вторник) во Музејот на град Скопје во 20:00 часот, ќе се одржи пијано-рецитал на Mимоза

Read more